Raamattu

Raamattu on ehdottomasti merkittävin teos, joka maailmanhistorian aikana on syntynyt. Ai miten niin? Eihän se ole edes virheetön teos ja käännöksiä tehdessä on tapahtunut pientä lipsumista? Nämä asiat eivät mielestäni missään tapauksessa estä sitä olemasta Jumalan Pyhää Sanaa!

Totta toki on, että sen kirjoittajat ovat myös olleet vajavaisia ja syntisiä ihmisiä. Mutta uskon, että Pyhä Henki on ohjannut sen kirjoittajia koko sen pitkän syntyprosessin aikana. Lisäksi Raamattua on käännetty useammalle kielelle kuin mitään muuta teosta ja käännöstyö jatkuu edelleen. Yksi hyvä huomio lienee, että Israelin kansa on säilyttänyt identiteettinsä vuosituhansien aikana jopa silloinkin, kun he ovat asuneet aivan hajalla ympäri maailmaa. Lisäksi Raamattu kertoo myös "hyviksistä" negatiivisia asioita. Oletteko huomanneet, että muissa pyhissä kirjoituksissa "sorruttaisiin" tällaiseen?

Mielenkiintoista apologetiikkaa eli uskon puolustusta löytyy mm. raapustus.netistä, sieltä suosittelen lukemaan eri raamatunkohtiin liittyviä huomioita.

Raamattu on myös minulle pyhä kirja, ja tavoitteenani on lukea sitä mahdollisimman paljon, mutta vajavaisena ihmisenä en läheskään aina tule lukeneeksi sitä omasta mielestäni tarpeeksi. Olen lukenut Raamattua järjestelmällisesti likipitäen alusta loppuun siitä asti kun olin peruskoulun toisella luokalla. Kolme ensimmäistä lukukertaa olivat itsenäisiä ja hitaita, ja neljäs tuli täyteen yhdessä vaimoni kanssa.

Ellei ole vakaata päätöstä siitä, miten etenee, on suuri vaara, että 1. Moos tulee luettua vielä melko nopeasti, samoin 2. Moos:in alkupuoli. Mutta sitten kun niitä lakeja alkaa tulla, tahti kummasti hiipuu. Todennäköisesti monilla muillakin on samankaltaisia kokemuksia. Uuden testamentin lukeminen on toki kristitylle oleellisinta, mutta Vanhaan testamenttiin kannattaa ilman muuta myös perehtyä. Ut:n viitekehys paljastuu tällöin paljon paremmin. Sitä ei olisi olemassa, ellei olisi myös Vanhaa testamenttia.

Aloitussivu