Tuomo Viherjuuren kotisivujen historiaa

Aloin tehdä kotisivujani loppusyksystä 1998 ollessani yläkoulussa. Kiinnostuin kotisivujen teosta ja päätin muodikkaasti tehdä itselleni sellaiset. Päivitin niitä kouluni ATK-luokassa, mutta kun menin lukioon, kotisivut jäivät tauolle, kunnes kotiimme vähän toista vuotta myöhemmin hankittiin tietokone. Kotisivuni uudistuivat perusteellisesti ennen vuoden 2001 alkua, jolloin aloin kutsua niitä nimellä TKV-net. Yritin joskus tehdä sivuistani englanninkielisen version, mutta projektista ei koskaan tullut valmista.

Ohjelmointitaitoni ovat erittäin rajalliset, joten olen saanut apua sivujen tekoon ja palautetta kavereilta ja opettajilta; kiitos erityisesti Jari Haapalalle, Tuomas Lehtiselle, Sami Saarelalle, Sami Varjolle sekä viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Jasu Markkaselle. Ilman heitä kotisivuni tuskin "loistaisivat" olemassaolollaan. Asiallinen palaute sivuistani on edelleen erittäin tervetullutta.

Alun perin tein sivujani Netscape Composerilla, mutta sitten seurasi pitkä vaihe, jolloin käytin ihan tavallista Windowsin Muistiota eli Notepadia, mutta vuoden 2008 alusta vaihdoin macciin ja siksi nykyinen editorini on TeXturi. Olen patavanhoillinen pöytätietokoneiden käyttäjä, joten pahoittelen mobiililaitteiden käyttäjille sivujen yleistä toimimattomuutta sekä sitä, että resoluutio saisi mielellään olla vähintään 1024*768.

Sivuillani on suhteellisen laaja kuvakokoelma urkujen julkisivuista sekä kirkoista. Se laajenee aina, kun pääsen kuvaamaan uusia kirkkoja ja urkuja tai ottamaan uusia ja kenties parempia kuvia jo tutuista kohteista. Mukana on myös joidenkin muiden aiheesta kiinnostuneiden kuvaamia kirkkoja ja urkuja.

Lisäksi kotisivuillani on tietoa mm. minusta, musiikista ja kristinuskosta. Kannattaa myös vilkaista esimerkiksi huumoriosastoa sekä linkkikokoelmaani.

Nimitys TKV-net poistui käytöstä elokuussa 2013 osoitteenmuutoksen yhteydessä. Palasin takaisin normaaliin nimityyppiin Tuomo Viherjuuren kotisivut.

Aloitussivu