Ylösnousemus

Evankeliumi ylösnousseesta Jeesuksesta lähti leviämään hyvin pian Jeesuksen maanpäällisen elämän jälkeen. Kannattajajoukko lisääntyi nopeasti. Tämän voi havaita mm. Paavalin kirjoittaman 1. Korinttolaiskirjeen 15. luvusta. Siitä näkee, miten oleellisen tärkeä asia jo alkukirkon kristityille Jeesuksen ylösnousemus oli. Koko usko seisoo tai kaatuu sen varassa.

Vesa Ollilainen kirjoitti blogissaan 18.2.2009 (blogi sittemmin poistettu): "Ristiinnaulitun mutta ylösnousseen Messiaan julistaminen on liian outo ja hankaluuksiin johtava idea voidakseen olla mielikuvituksen tuote." Vesa kävi blogissaan läpi Tim Kellerin kirjaa.

Pasi Turusen blogissa 14.4.2009 kerrotaan brittiläisen Uuden testamentin historioitsija N. T. Wrightin laajasta analyysista. Turusen mukaan sen lopussa todetaan: "kahta asiaa voidaan pitää historiallisesti varmistettuna: Tyhjä hauta ja ylösnousseen Jeesuksen ilmestymiset".

Asiasta on materiaalia tarjolla netissä vaikka miten paljon. Eräs seikkaperäinen artikkeli, jossa selvitetään Jeesuksen ylösnousemuksen historiallisuuden uskottavuutta on Raapustus.net -sivustolla, jota kirjoittaa ja ylläpitää Jasu Markkanen.

Suosittelen vahvasti tutustumaan Jeesuksen ylösnousemustematiikkaan, sillä ainakin Pasi Turunen on todennut, että jos pitäisi valita yksi syy ylitse muiden sille, miksi hän on kristitty, vastaus olisi: koska Jumala herätti Jeesuksen kuolleista.

Aloitussivu